Interieur

WITTE GORDIJNEN IN DE SLAAPKAMER

20 sep, 2018

De zomer is dan wel bijna ten einde, maar ik hou dat zomerse gevoel van luchtige linnen gordijnen, de zon die er ‘s ochtends doorheen piept en de vogeltjes die fluiten, gewoon nog even vast. Onze slaapkamer heb ik in mijn vakantie namelijk een make-over gegeven en ik kan je eindelijk het resultaat laten zien!

Donkerbruine gordijnen

Al een tijdje ergerde ik me groen en geel aan de donkerbruine gordijnen in onze slaapkamer. Ze maken de ruimte klein en donker en passen absoluut niet bij de lichte frisse stijl waar ik van hou. Dé reden waarom ik ze nooit op de foto zet voor instagram en vandaar deze slechte Iphone-foto… Hoe heb ik dat zes jaar geleden kunnen uitkiezen? Toen vond ik ze prachtig, in de tijd van de taupekleuren. Ons hele huis bestond toen uit vijftig tinten taupe! Als ik dat nu terug zie op foto’s snap ik echt niet dat ik dat toen mooi vond. Maar ach, waarschijnlijk vind ik dat over zes jaar ook van mijn huidige interieur. Gek hoe je smaak verandert met de jaren he? En over smaak gesproken; hoewel ik de kleur ‘denim drift’ van Flexa die op de muur achter het hoofdeinde zat nog best mooi vond, is ie na twee jaar echt wel aan een opfrisbeurt toe. En je raadt het misschien al; het bleef niet bij alleen een muurtje schilderen. De hele slaapkamer kreeg een opknapbeurt en dat betekende ook een einde aan het tijdperk van de bruine gordijnen!

Oude situatie met de donkerbruine gordijen. Wat een contrast met de rest van de slaapkamer he?

Moodboard

Net als bij het maken van een interieurontwerp voor een klant, maak ik voor mezelf ook een moodboard. Niets moeilijkers dan je eigen huis inrichten vind ik. Voor een ander iets bedenken is zoveel makkelijker. Zeker als je ook nog rekening moet houden met een partner die een iets andere smaak heeft dan jij. Best een uitdaging! Een moodboard geeft je houvast bij het inrichten en stylen.

Keuzes

Nu ik de gewenste sfeer voor ogen had, was het tijd om de kleuren en materialen te gaan bepalen. Op de muur tegenover het bed komt behang Zumo orange van Roomblush. Deze was al het uitgangspunt in mijn moodboard. Best een gewaagd behangetje, maar wonder boven wonder kwam ie ook bij mijn superman door de keuring. Voor de muur achter het hoofdeinde koos ik voor een geschilderde lambrisering in de kleur picture gallery red van Farrow&Ball. Een mooi contrast met de wat zoete kleuren van het behang.

Fijne gordijnen

Als interieurontwerper adviseer ik mensen regelmatig over raambekleding. Gordijnen zijn niet alleen praktisch, maar ook absoluut een sfeermaker en maken je interieur echt af. Via Instagram kwam ik een tijdje geleden in contact met Ingrid van Fijngordijn. Ze stuurde me een stalenpakketje toe voor een advies waar ik mee bezig was. Ik was meteen enthousiast over de kwaliteit. Prachtige linnen stoffen in allerlei mooie kleuren! Inmiddels heb ik de gordijnen in verschillende interieuradviezen mogen toepassen. Dus hoog tijd dat deze fijne gordijnen ook in mijn huis zouden komen te hangen.

Ingrid stelde op basis van mijn moodboard een pakketje staaltjes samen. Echt een handige service, want gordijnen uitzoeken vanaf een beeldscherm is best lastig. Heel fijn dat Ingrid op basis van haar kennis en ervaring de juiste stoffen weet uit te zoeken voor je, passend bij de sfeer die jij voor ogen hebt. 

Omdat we graag in een pikkedonkere kamer slapen, wilden we graag raambekleding die het daglicht buiten houdt. Ook heeft de slaapkamer een heel groot raam en kijken we uit op een hoop achterburen. Dus iets tegen inkijk is geen overbodige luxe. Ik besloot om een combinatie te maken tussen verduisterende overgordijen en vitrage tegen inkijk.

De peach-kleurige stoffen die Ingrid me stuurde vond ik echt prachtig, maar mijn superman helaas niet. Perzikbehang, ok. Maar perzikkleurige gordijnen kwamen er echt niet in! En tjsa, het is ook zijn huis, dus heb ik deze aan de kant gelegd. Het naturel linnen vond ik ook prachtig, maar zou niet mooi uitkomen bij de rest van de kleuren. Na lang wikken en wegen, koos ik voor wit.  Echt een prachtig contrast bij het kleurrijke behang van Roomblush en de donkerrode lambrisering en mocht ik nog weer eens de muren voorzien van een ander kleurtje, dan is wit altijd goed. Voor de overgordijnen koos ik voor stof ‘Recycle’, gevoerd met een 100% verduisterende witte voeringstof. Vitrage in stof ‘Look 2’ heeft een stoere linnenstructuur en filtert het licht prachtig.

Meten is weten

Je kan ervoor kiezen om gebruik te maken van de inmeet- en ophangservice van Fijngordijn, maar ik durfde het wel aan om het raam zelf op te meten. Met een vader die ‘meten is weten’ als favoriete quote heeft, moet dat zeker lukken. 😉 

Omdat de oude gordijnrails inmiddels ook wel aan vervanging toe waren, bestelde ik via Roederails.nl, nieuwe rails op maat. Twee stuks, eentje voor de overgordijnen en één voor de vitrage. Deze monteerden we zelf aan het plafond. Met z’n tweeën echt een easypeasy klusje.

De gordijnen lieten nog even op zich wachten, want we gingen tussendoor ook nog op vakantie. Maar hoe leuk is het dan als je dan bij thuiskomst de nieuwe gordijenen kan ophangen! Gelukkig had ik het goed opgemeten, want ze hangen perfect. Ik ben er superblij mee en ze passen precies bij die luchtige zomerse sfeer die ik voor ogen had. Fijne bijkomstigheid; de slaapkamer is zoveel lichter en lijkt groter, nu die bruine gordijnen weg zijn.

Qua styling heb ik niet zoveel nieuw toegevoegd. Ik vind het altijd een uitdaging om zoveel mogelijk met de spullen die je al hebt, iets nieuws te creëren. Het theekastje stond al maanden op zolder te wachten op een likje verf en schilderde ik in de kleur Raffia van Gamma. Zelfgemaakte leren greepjes erop van een oude riem en hij fungeert nu als handig nachtkastje.

De sprei maakte ik zelf van een lap wafelstof van de stoffenwinkel. Even omzomen aan beide kanten en klaar ben je. De zelfkant (het rafelige randje aan de zijkanten van de stof) liet ik zo voor een nonchalant effect. Een leuke low budget oplossing en met mijn veranderdrift op zich best handig! 😉

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met Fijngordijn en Roomblush.

8 Comments

 1. Supermooi geworden!!!

  Reply
  • Dankjewel! Leuk om te horen!

   Reply
 2. heel erg fris en leuk geworden!

  Reply
  • Wat lief! Dankjewel!

   Reply
 3. Plaatjes zijn het hoor! Heel mooi!

  Reply
  • Lief! Dankjewel!

   Reply
 4. Hoi welke kleur/merk rode en witte verf heb je gebruikt? Zou je bij rood juist spierwit of gebroken wit adviseren?

  Reply
 5. Lichte gordijnen zorgen inderdaad voor het groter lijken van de ruimte. Daarnaast past het in jullie geval ook goed bij de vloer en wanden. Wanneer je deze licht houdt, heb je ook meer vrijheid in het bepalen van de kleuren in de inrichting.

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Duurzame slaapkamer makeover - Huisgeluk - […] dat het wel een beetje snel is na anderhalf jaar. Hoe leuk ik de terra lambrisering met het sinaasappelbehang…

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *