Inspiratie

vtwonen & designbeurs 2018

9 okt, 2018

Vorige week bezocht ik de Vtwonen & Designbeurs en omdat ik het zo zonde vind als alle mooie plaatjes in een mapje op mijn computer blijven staan, deel ik graag mijn favorieten met je.

Vorig jaar heb ik de woonbeurs overgeslagen, omdat ik de editie van het jaar ervoor erg vond tegen vallen. Maar toen collega interieurontwerper Jantien Broere mij uitnodigde om samen te gaan, besloot ik de gok maar weer eens te wagen. En ik hoopte stiekem toch om weer eens verrast te worden. Dus op naar Amsterdam met de trein. Het was een flitsbezoekje, want we zaten uiteindelijk langer in de trein dan dat we op de beurs konden rond kijken. Dus ik heb niet alles kunnen zien wat ik wilde, maar toch leuk om ons te vergapen in de huizen van Vtwonen, Ariadne At Home en Eigen Huis & Interieur. En natuurlijk gingen we nog even buurten bij een paar favoriete woonmerken. Maar echt verrast werd ik niet. Op zich ook wel logisch natuurlijk, omdat ik dagelijks met interieurs en trends bezig ben. En natuurlijk is de VTwonen & Designbeurs vooral een plek waar je als consument ideeën op kan doen en waar je de trends van nu ziet. Neemt niet weg dat deze trends wel echt heel mooi vertaald zijn door de verschillende woonbladen en woonmerken. Vooral Ariadne At Home stond bij mij, net als bij veel anderen met stip op nummer 1.

Het Vtwonenhuis stond dit jaar in het teken van verzamelingen, hergebruik, mooie natuurlijke materialen en prachtig gevoel voor kleur. Vooral de kinderkamer was een pareltje met het prachtige behang en mooie pastelkleuren!

Ik was al fan van de kleur Spiced Honey van Flexa, maar overal zag je de bruine en nude tinten. Zo ook in het VTwonen huis. Zo mooi in combinatie met de vintage spiegels en de zwarte tegeltjes.

Washokgoals! Ik wil dit! Ooit in een volgend huis, want een washok past hier helaas niet. Maar tot die tijd ben ik ook tevreden met de deze kleur (dead salmon van Farrow&Ball) op de muur.

En dit is wel een uniek plaatje in één van de  tiny houses van Flexa, ingericht door Theobert Pot. Want je mocht er helemaal niet in. Er zat een hekje voor, maar die was weg, dus naïef als we waren ploften we lekker neer op het heerlijke bed. In de spiegel zie je Jantien die door een Flexamevrouw op de schouder wordt getikt!

De stand van vloerenmerk Floorify is toch net een snoepje? Hoe leuk kun je vloeren verkopen! Eigenaren Marie Callens en Pieter Buyck snappen het helemaal. Vooral de 'terrazzovloer' vond ik prachtig. Ideaal ook, want je legt hem zo over je bestaande vloer. Hij is waterbestendig, dus perfect voor een badkamerrenovatie.

Zo simpel kan het zijn: een fitting met snoer en dan een prachtige lamp van Calex erin. Ik ben fan!

Het Ariadne at Home huis valt meteen als een warme jas om je heen en zit boordevol leuke diy-ideeën, die ik allemaal wel wil uitvoeren. Alleen nog even de tijd vinden... 😉 Het kleurenpalet met nude en terratinten komt ook hier weer terug. Net als bij VTwonen en Eigen Huis & Interieur. Ik hou ervan!

In het huis van Eigen Huis en Interieur hetzelfde kleurenpalet, maar dan de minimalistische designversie.

Bij Studio HENK houden ze wel van kleur! En ik ook, dus dit is zeker een favoriet. En die eetkamerstoelen van ze, staan bovenaan mijn wishlist.

En last, but not least, het huis van H&M HOME, ingericht door interieurstylist en blogger Theobert Pot. Wat een mooie collectie in de prachtigste kleuren. Ook hier weer de nude en terratinten, maar dan gecombineerd met okergeel, en petrol. Zo leuk dat er weer zoveel kleur is!

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb mee kunnen laten genieten van mijn foto's. Benieuwd naar jouw favoriet!