interieurontwerp

Elke dag een feestje om thuis te komen!

Milou, de bewoonster van dit mooie nieuwbouwhuis in Enschede, ‘kende’ ik al een tijdje via Instagram. Prachtige foto’s met mooie gestylde hoekjes en veel bloemen zijn op haar mooie instagramfeed te zien. “Ik vind het zelf ontzettend leuk om met interieur en styling bezig te zijn, maar voor ons nieuwe huis wil ik graag professioneel advies om een goede basis qua kleur en materiaal neer te zetten.”

Goed kunnen stylen is natuurlijk een kunst en dat kan Milou als de beste. Maar hoe maak je van een nieuwbouwwoning nou een sfeervol thuis? Dat is wel even een ander verhaal. Als de basis niet klopt, kun je nog zoveel leuke hoekjes stylen, maar je interieur is dan nog geen kloppend geheel.

Milou en Tjal zijn niet vies van een beetje kleur. Pastel roze met accenten als donkergroen, terra, en geel. Ze hadden zelf al een lichtgrijze gietvloer uitgekozen en ook de keuken was al besteld. Een witte L-keuken met lichtgrijs blad. Zelf zouden ze voor witte tegeltjes kiezen in de keuken, maar ik heb ze weten te overtuigen dat ze iets met kleur moeten doen. Dat geeft zoveel sfeer aan een vrij standaard keuken. Tijdens mijn zoektocht naar dé perfecte tegel, ontdekte ik prachtige hexagon tegels in een oudroze kleur. In combinatie met de terrakleur op de muur er tegenover echt een topcombinatie! Het is de eyecatcher van het huis geworden! Milou vond het zo mooi vertelde ze me, dat ze er maar naar bleef kijken en haar bed er wel neer wilde zetten.

Om ook aan Tjals wens tegemoet te komen, krijgt de zithoek een donkere oker tint, gecombineerd met donkergroen botanisch behang. Dit geeft een heel knus gevoel aan de zithoek en Milou en Tjal zitten er daarom ook heel graag. Om toch de rust te bewaren, is de muur waar de kast en de tv tegenaan staan wit gebleven (RAL9016). Door hier accessoires met kleur op te hangen of neer te zetten, verbind je de muur met de rest van de zithoek. Alle kozijnen werden antraciet geschilderd voor een stoer grafisch accent. 

Nieuwbouwwoningen bevatten vrij vaak alleen maar harde materialen. Zoals bijvoorbeeld een gietvloer of pvc-vloer, horizontale jalouzieën voor de ramen, stoelen van kunsstof of hout etc. Hierdoor gaat het enorm galmen, niet fijn om in te leven. Daarom adviseerde ik Milou en Tjal om ook zachte materialen te gebruiken. De openslaande deuren in de woonkeuken kregen daarom linnen(look) gordijnen. Ze hangen net iets op de grond voor een stoer en losjes effect.

Kies voor meubels van stof en leg een groot vloerkleed neer in de zithoek. Daarnaast kun je natuurlijk gebruik maken van akoestische panelen op de muur die je tegenwoordig in allerlei leuke toepassingen hebt. Bijvoorbeeld de wandpanelen van Dockfour, een kunstwerk van Muurmeesters, een mooi wandkleed of zelfs hele wanden van houten latjes. 

Een grote wens van het stel was jaloezieën. Ik heb gekozen voor matzwarte bamboe jaloezieën, omdat dit prachtig staat bij de zwarte kozijnen. De bamboe jaloezieën zijn heel mooi dun en doordat ze mat zijn, zie je er niet zo snel stof op. Best handig toch? Scheelt je een hoop werk.

Milou en Tjal hebben zelf het huis ingericht met de meubels die ze al hadden en een aantal nieuwe spullen. Hier heb ik in het advies rekening mee gehouden. 

Wat een geweldig project was dit om te doen! Ik vond het een waar feestje en bewoonster Milou ook, want dit schreef ze me na afloop: “Door de kleuren en materialen die Jenny heeft geadviseerd is ons huis echt een thuis geworden. Bepaalde keuzes had ik nooit durven maken, omdat ik zelf toch vaak voor een veilige weg kies. Het is elke dag weer een feestje om thuis te komen.”

Wil je ook advies voor jouw nieuwbouw woning?

Heb jij een nieuwbouwwoning gekocht en weet je niet hoe je er een sfeervol thuis van moet maken? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag om jouw woonwensen in kaart te brengen en van jouw huis die sfeervolle plek te maken die je voor ogen hebt. Meer info over mogelijkheden en prijzen vind je hier.