Diy

MAAK JE EIGEN PEGBOARD

7 dec, 2017

Op Instagram en Pinterest zie je ze vast wel eens voorbij komen; pegboards. Ook wel gaatjesbord genoemd en gemaakt van multiplex of underlayment. Perfect voor al je accessoires en echt een eyecatcher voor je huis.

 

In mijn woonkamer hangt een xxl pegoboard, maar ook in de werkkamer, keuken of kinderkamer is een pegboard ook superhandig en leuk!

Omdat ik er heel veel vragen over kreeg via instagram, heb ik een werkbeschrijving gemaakt voor een pegboard van 45 x 90 cm. Het lijkt misschien moeilijk, maar je hoeft echt geen kluswonder te zijn. Als je een beetje met een boormachine overweg kan, gaat het je absoluut lukken!

Benodigdheden

– Plaat populieren multiplex of een goede kwaliteit underlayment18 mm dik (122 x 61 cm)

– Rondhout 18 mm diameter

– Boormachine

– Speedboor 17 mm

– Lineaal

– Potlood

– Rolmaat

– Verstekbak + verstekzaag

 

 

Stap 1

Laat bij de bouwmarkt alles op maat zagen.
1 keer 45 x 90 cm / 2 keer 19,5 x 10 cm / 1 keer 27 x 10 cm / 1 keer 41 x 10 cm

 

 

Stap 2

Met de verstekzaag zaag je het rondhout in 9 stukjes van 12 cm lang.
Je kan er natuurlijk ook meer maken voor bijvoorbeeld ophanghaakjes.

 

 

Stap 3

Boor nu de gaten in het bord met de speedboor. Je hebt speedboor 17 nodig, zodat de stokjes straks goed klem zitten. De achterkant van de plaat splintert een beetje. Op zich niet erg, omdat je dit toch niet ziet. Maar als je dit wilt voorkomen, boor dan aan de ene kant alle gaatjes met de speedboor tot de helft. Draai de plaat om en zet de speedboor in de kleine gaatjes die je ziet. Vervolgens boor je het gat door. Zo ontstaan er geen splinters aan de achterkant. De afstand tussen de gaatjes vanuit het midden van het gat gemeten is 7 cm. De afstand rondom, dus vanaf de rand van de plaat tot de buitenste gaatjes is 5 cm (ook weer vanuit het midden van het gat gemeten).

 

 

Stap 4

Druk de stokjes nu stevig in de gaatjes en leg de plankjes er los op. Je kan hem schuin tegen de muur zetten of met schroeven vast maken aan de muur.

 

 

Ga je zelf ook aan de slag? Ik ben benieuwd naar jouw pegboard! Ik zou het leuk vinden als je een foto mailt of hem op instagram post met de hashtag #mijnpegboard.

Dit blogartikel maakte ik in samenwerking met www.biano.nl.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ikea hack | hoogslaper van Ivar kastjes - Huisgeluk - […] vinden als je het  deelt op instagram en mij daarin tagt. Benieuwd naar nog diy inspiratie? Een pegboard is…

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *