Diy

PAPIEREN PLUKGELUK

5 jul, 2018

Veel mensen denken bij mij aan bloemen. Niet heel raar natuurlijk, want mijn huis is zelden zonder bloemen. Gekregen, gekocht of geplukt in de berm. Ik heb er op Instagram zelfs een heuse hashtag voor in het leven geroepen #plukgeluk2018. De voorgaande editie uit 2017 was al een klein succesje, maar dit jaar wordt ie nu al overtroffen. Zo leuk om elkaar te inspireren met de meest uiteenlopende creaties. En dat gewoon binnen een straal van een kilometer om je huis of zelfs in je eigen tuin. En het allermooist voor ons zuinige Nederlanders; het is helemaal gratis!

 

Ook Maaike Fecken, ontwerper en eigenaar van De Bloemenier werd geïnspireerd door de hastag om eens goed om zich heen te kijken in de stad. Dit deed ze natuurlijk al, want bloemen en planten zijn haar grootste inspiratiebron. Maar ook dichtbij huis vindt je zoveel moois. Wat echt de prachtigste papieren creaties oplevert, met wonderschone namen als Groot stapelblaadje en Goudshoedje. Leuke tip: via haar website vind je nu een gratis printable die is gebaseerd op natuur binnen een wandelstraal van 500 meter van Maaikes huis.

Zelf omschrijft ze haar werk heel mooi: ‘In mijn papieren boeketten komen vormgeving, concept en mijn liefde voor natuur samen. Ik geef aandacht en kwaliteit graag een plek in onze wereld waarin snelheid en efficiëntie de boventoon voeren. Door dingen zelf te maken ontstaat er een band met de spullen om je heen. Ik geniet van de zintuiglijkheid van offline werk. Het plezier van spelen, puzzelen en ontdekken deel ik graag in de vorm van fijne pakketten doe-het-zelf-bloemen.’

 

Plukgeluk meets knipgeluk
Of ik het leuk vond om aan de slag te gaan met de papieren boeketten van De Bloemenier. Superleuk natuurlijk! Ik zag ze al bij verschillende bloggers en instagrammers voorbij komen en hoewel ik de term ‘bloemenmeisje’ een beetje truttig vind, ben ik dat natuurlijk stiekem wel en maakt mijn hart dus absoluut een sprongetje bij het zien van de prachtige knipkunst van De Bloemenier.

 

Aan de slag met natuur in papier
Nog dezelfde week werd er een doos bezorgd met een aantal op maat gemaakte Goudshoedjes in bordeauxrood en wit en een doehetzelf-pakket van het Groot stapelblaadje. Aan de slag dus!

Ik nam de tips van Maaike ter harte en zette een pot thee, zocht een rustig moment uit op de zondagmiddag en verstopte mezelf op zolder. Fijn om eens een keer niet achter een schermpje te zitten en echt weer eens met je handen bezig te zijn. Alleen het papier, een snijmesje en verder niets. Vanuit mijn achtergrond als grafisch ontwerper heb ik natuurlijk de wereld aan mesjes, snijmatjes en linealen in huis. Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat heeft en daar handig mee is. Je kan daarom ook prima met een schaar uit de voeten. In de webshop van De Bloemenier staan verschillende handige schaartjes en andere gereedschappen, mocht je ze nog niet in huis hebben. Er staan een aantal oefenbloemen op het knipvel, zodat je je knipskills even kan testen van tevoren.

 

Helaas was mijn rust van korte duur, en hadden mijn kids weer mijn aandacht nodig. Dus ik zocht in de loop van de week af en toe een momentje om wat papieren bloemen te snijden. Het was wel een flinke klus, maar met een beetje liefde en aandacht is het eindresultaat verbluffend mooi! Geluk zit in aandacht, aldus Maaike en daar sluit ik me helemaal bij aan.

 

Schuin afsnijden graag
Net als echte bloemen mag je de papieren bloemen ook op de gewenste lengte afknippen met de snoeischaar.  En tot slot mijn favoriete gedeelte, de styling. Ze hebben al op verschillende plekken gestaan in de woonkamer. Vooral tegen de blauwe muur vind ik ze prachtig staan. En hoe goed gaan mijn geplukte bloemen samen met de papieren bloemen! Ik vind het een Wonderschone combinatie met de hoofdletter W.

 

Deze blogpost werd in samenwerking met De Bloemenier gemaakt.

 

 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. PAPIEREN PLUKGELUK – de Bloemenier - […] Jenny op een pakket Groot Stapelblaadjes. En wat heeft ze er een feest van gemaakt! Op haar blog lees…

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *