Binnenkijker

nieuwe gordijnen voor Ons verbouwde huis

8 sep, 2020

Als je me al wat langer volgt op Instagram, dan weet je ongetwijfeld dat ons huis pas verbouwd is. Althans de benedenverdieping. Acht jaar geleden kwamen we, ik hoogzwanger van Hidde, in dit fijne jaren ‘60 huis te wonen. Het zag er nog prima uit, dus we hadden toen alleen de badkamer verbouwd, boven alles laten stucen, inbouwkasten laten maken en een nieuwe vloer gelegd in de slaapkamers. Beneden braken we de oude jaren ‘60 schouw weg en lieten we een kast timmeren op deze plek. Simpelweg omdat we niet de tijd en het geld hadden om alles te laten stucen en een nieuwe vloer te leggen. Er was immers een baby onderweg.

jenny gordijnen

De verbouwing

 Acht jaar heeft het uiteindelijk geduurd voordat we konden gaan verbouwen. Zo heerlijk om die oude landelijke keuken die van ellende in elkaar hing er eindelijk uit te kunnen slopen, wat een doorn in mijn oog was dat zeg! Na het sloopwerk wat we zelf deden, mocht onze aannemer aan de slag. Hij brak een muurtje weg bij de keuken, zodat er plek was voor een keuken met schiereiland. De granolmuren werden voorzien van een strakke stuclaag en het jaren’60 raam met deur en oude radiator maakten plaats voor een antracietkleurige aluminium schuifpui.

indelingsontwerp

Moodboard en indelingsontwerp

 Voordat we konden beginnen, maakte ik natuurlijk eerst een ontwerp. In eerste instantie alleen een indelingsontwerp. De kleuren en de materialen komen later wel dacht ik. Ik vind het ook leuk als een interieur groeit en niet in één keer af is. Als we de keuken en de vloer maar gekozen hebben, dan vullen we de rest later wel in. Dit was het meest slechte idee ooit, want we kwamen er met z’n tweeën gewoon niet uit. Als ik het zelf allemaal mocht bepalen, dan lukte het me prima, maar samen met je partner is toch wel een ander verhaal. Zeker als je, zoals wij, niet dezelfde smaak hebt. Ik snap nu heel goed waarom mensen een interieurontwerper inschakelen! Voor je relatie een stuk rustiger. 😉 Ik voel me bij interieuradviezen ook soms bijna een soort interieurrelatietherapeut! 

interieurontwerp keuken

Gordijnen kiezen

Toen het einde van de verbouwing in zicht was, wilde ik gordijnen voor de schuifpui gaan bestellen. Niet te doen zonder een kleur- en materialenplan… Deze fout maak ik dus nooit meer. Iets met een schilder en z’n eigen huis, ahum… Dus ik maakte toch maar een moodboard met kleur- en materialenplan.

Wonder boven wonder vond mijn man het ook meteen mooi en konden we knopen gaan doorhakken.

De grijsgroene kleur op de muur, het grafische behang van Eijffinger, de grijze marmoleumvloer en de witte keuken met groene tegeltjes waren een feit. Als tegenhanger van deze koele kleuren, wilde ik warmte toevoegen met hout en bruintinten. En als verrassend detail een vleugje lila, hoewel ik daar alweer een beetje van terug gekomen ben, omdat het nu wel heel erg een trendkleur is. Gelukkig is dit maar een accent en had ik nog weinig lila accessoires gekocht. 

Omdat ik graag samenwerk met Fijngordijn, legde ik mijn vraag voor aan Ingrid van Fijngordijn. Zij stuurde me op basis van mijn moodboard en foto’s van de ruimte wat stofstalen toe. Natuurlijk kende ik een groot deel van het assortiment al, omdat ik regematig gordijnen van Fijngordijn adviseer aan mijn klanten, maar ik was weer opnieuw verrast door alle mooie nieuwe stoffen. Helemaal verliefd was ik op gordijnstof ‘Riet’ met lila en bruine spikkeltjes. Echt fantastisch deze, maar helaas te druk naast het behang. Heel jammer, maar het maakte de keuze wel makkelijker; een effen stof moest het worden, stoer, maar ook luchtig.

moodboard huisgeluk
kleurontwerp

Ik koos voor stof Elin met kleurnummer 23. Deze kamerhoge stof van 310cm hoog is een prachtige dikke inbetween met een vleugje linnen. Elin is leverbaar in elf mooie kleuren. De stof heeft standaard een loodveter aan de onderkant maar wij hebben gekozen voor een dubbele onderzoom. Door de stof net een cm langer dan de vloer te laten maken, vallen de gordijnen lekker stoer en nonchalant. Ik had echt nooit gedacht dat ik ooit weer bruine gordijnen zou kopen nadat ik me jarenlang had geërgerd aan onze suffe, bruine gordijnen in de slaapkamer. Maar in deze mooie lichtbruine tint en de luchtige stof vind ik het prachtig en oogt het heel licht en totaal niet suf.

stofstalen gordijnen

Gordijnen voor een goede akoestiek

De gordijnen geven niet alleen heel veel sfeer aan ons huis, maar dragen bovendien ook bij aan de akoestiek. Doordat we voornamelijk harde materialen hebben gebruikt, moet je wel zachte materialen gaan toevoegen, zoals bijvoorbeeld gordijnen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een zacht vloerkleed, akoestische panelen, een stoffen bank of een wandkleed. Met de komst van de gordijnen, merkten we al een groot verschil.

gordijnen fijngordijn huisgeluk
gordijnen schuifpui
inbetween linnen

Wapperende gordijnen

 Als de schuifpui open staat en er waait een zacht briesje dan wapperen de gordijnen zo mooi. Ik hou daar zo van, echt een heerlijk zomers gevoel geeft dat meteen. En ‘s avonds als de gordijnen dicht zijn, ontstaat er  een gezellige knusse sfeer. Elin is een dikke inbetweenstof. Je kan er dus wel een klein beetje doorheen kijken, maar je ziet ons verder niet, alleen wat lampen die aan staan. Persoonlijk vind ik dat niet zo erg, omdat het aan de achterkant van ons huis is. Als je ze aan de voorkant van je huis wil toepassen, zou je ze kunnen combineren met jalouzieën of plisségordijnen, zodat je helemaal geen inkijk hebt. Maar dit is geen must. Het is maar net wat je prettig vindt.

wapperende gordijnen

Persoonlijk advies

 Ik ben echt superblij met onze nieuwe gordijnen en vind het zo’n mooie sfeermaker in ons huis. Benieuwd wat jij ervan vindt. Mocht je nou ook op zoek zijn naar nieuwe gordijnen, neem dan eens een kijkje op de site van Fijngordijn. Ingrid van Fijngordijn denkt graag met je mee en stuurt je op basis van jouw wensen een pakketje staaltjes toe, persoonlijk en met liefde samengesteld. Dat maakt het concept van Fijngordijn zo uniek.

gordijnen schuifpui eethoek
linnen gordijnen
jenny huisgeluk gordijnen
gordijnen schuifpui linnen

Deze blogpost is in samenwerking met Fijngordijn gemaakt. Ik werk graag samen met dit mooie merk en blog alleen over produkten waar ik volledig achter sta en die bij mij passen. 

2 Comments

  1. Net op de site gekeken van fijn gordijn. Prachtige stoffen en kleuren! Ik weet iig al wel waar ik straks gordijnen ga bestellen 😉

    Reply
  2. Gordijnen zijn inderdaad zo’n sfeer maker. De juiste gordijnen maken het huis echt af! Ik vind het blog heel fijn om te lezen en de ruimte ziet er prachtig uit. Creatief en kleurrijk maar nog steeds kalm.

    Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *