tuin

mini makeover van de tuin

8 jun, 2018

Tsja, mijn tuin… ik heb hem al een tijdje niet meer laten zien op instagram. Dat had een reden, hij zag er namelijk zwaar verwaarloosd uit na de afgelopen winter. Lees: groene aanslag, schuttingen die nodig een nieuwe laag beits nodig hadden en het zag er vooral heel kaal uit zonder bloemen en leuke accessoires.

Ook was het hout van de vlonder die we twee jaar geleden hadden laten maken behoorlijk gekrompen, waardoor er grote kieren tussen de planken zat en we er constant doorheen zakten met de stoelpoten.
En smeerde ik per ongeluk de verkeerde olie erop!

Voorsituatie

Werk aan de winkel dus! Eerst maar eens flink de tegels schoonmaken. Hiervoor gebruikte in strooizout en daarna groene aanslagreiniger eroverheen. Het strooizout goed verspreiden en in de voegen vegen. Dit houdt het onkruid echt een hele zomer weg. Ik doe dit 2x per jaar, echt ideaal!

Daarna waren de schutting en de tuindeur aan de beurt die ik zwart beitste met Tenco houtcoat (kleur: zwart) van Hornbach. Dit is een mooie matte beits en dekt in één keer.

Vervolgens kwam mijn vader een dagje langs om de bestrating weer netjes te maken en gaf ik de leilindes die bijna om de tegels heen gingen groeien wat meer lucht met een stukje grind eromheen. De timmerman herstelde de vlonder door er wat planken tussen te maken en ik gaf de grijze spatrand op de witte bakstenen muur een nieuw laagje verf. Deze was wat beschadigd door werk aan de de vlonder.

De basis was weer netjes! En hoewel de tuin nog niet helemaal af is, durf ik hem nu wel te laten zien.

Ik mocht hem namelijk stylen met de mooie accessoires van de leuke webshop IPPYS. De timing kon niet beter!

Stand van House Doctor tijdens Showup Event 2018

Als interieurontwerper maak ik, voordat ik begin, een moodboard als houvast. Dit helpt je om de juiste keuzes te maken tijdens het shoppen. Maar voor de tuin deze keer niet, ik had namelijk een plaatje in mijn hoofd hoe het moest worden. Namelijk in de sfeer die het merk House Doctor neerzette tijdens Showup Event. Het blog hierover lees je hierPrachtig, dat zwart met rotan, steenrood en fris groen. Dit kleurenpalet sluit mooi aan op de kleuren die ik in mijn interieur gebruik, zodat de tuin echt een verlengstuk zou worden van het huis.

Ik koos een aantal items uit in de webshop van IPPYS. Zoals het stoere lichtsnoer van Bloomingville. Deze hing ik nonchalant op aan de pergola. Ideaal als je zoals ik, geen vaste tuinverlichting hebt. Let op: je hebt er wel stroom voor nodig.

Meteen verliefd was ik op het XL windlicht van Broste. Absoluut een eyecatcher in de tuin en met een grote stompkaars erin een echte sfeermaker. Ondanks zijn grootte (77 cm hoog) is het een lichtgewicht. Dat komt door het materiaal bamboe. Het is oersterk, maar net als eikenhout verweerd het bij buitengebruik naar een prachtige, natuurlijke grijstint.

Geen tuin zonder mooi gedekte tafel natuurlijk. Ik gebruikte een luchtig linnen tafelkleed. Voegde daar rieten placemats aan toe, mooi glaswerk en natuurlijk een bos plukgeluk. En mocht je even lekker willen hangen, dan is de hangstoel binnen handbereik. Heerlijk met het kussen erin in mijn favoriete kleur steenrood.

Om lekker warm te kunnen zitten, is een tuinhaard echt heerlijk! Als je in de stad woont is een exemplaar met een lange pijp een aanrader ivm overlast voor je buren. Die staat dus nog op mijn todo-lijstje om te verlengen. Voorraadje hout erbij en meer heb je niet nodig voor het fikkie stoken. Een item wat ik deze zomer nog graag wil maken, is een houtsopslag die je ook kan gebruiken als buitenkeuken. Misschien ook in combinatie met de houtkachel, zodat ie wat hoger komt te staan. Lijkt me heerlijk om op mooie zomerdagen in de tuin het eten te kunnen bereiden terwijl de rest van de familie om je heen scharrelt.

En last but not least, de steigerhouten loungebank. Een heerlijke plek met de zelf gemaakte kussens van oude postzakken. Ik wilde hem lichtgrijs beitsen om hem weer een nieuwe look te geven. Beetje klaar met het steigerhout. 😉

Maar toen we de onderkant bekeken, bleek dat ie hartstikke rot was. Hij moet het nog even een paar maandjes vol houden, dus we hebben hem een beetje opgelapt. En dan in augustus komt er een mooie nieuwe bank die we hopelijk voor een mooi prijsje in de sale kunnen scoren. En ik ben bang dat ik dan weer aan het schuiven ga in de tuin! 😉

Ik ben heel blij met de mini makeover van onze tuin en hoop dat ik je heb kunnen inspireren!

Liefs,

Jenny

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met IPPYS woondeco.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *