Interieur

MAAK van je huis een thuis / 5 basistips

7 dec, 2017

MAAK VAN JE HUIS EEN THUIS | 5 BASISTIPS

Vind je het lastig om van je huis een gezellige stek te maken? Een plek waar je tot rust kan komen na een lange werkdag? Begin bij de basis en lees mijn tips!

Tip 1 | Ontspullen maar!

Ik weet het, het is een trend om je huis te ‘ontspullen’ a la Marie Kondo. Maar als je je interieur wil veranderen, moet je er toch echt aan geloven; welke spullen heb je echt nodig en wat kan er weg? Dit geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Breng alle overbodige spullen naar de kringloop of zet het op Marktplaats. Zo ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Spullen die je echt gebruikt, geef je een logische plek. En daarbij kun je niet genoeg opbergdozen en manden hebben. Zoals bijvoorbeeld dit mooie designexemplaar van Muuto. Niet alleen praktisch, maar hee, het oog wil ook wat!

Tip 2 | TV kijken of een boek lezen?

Hoe gebruik je je huis? Kijk je veel tv of lees je liever een boek bij de kachel? Komen er vaak vrienden te eten en spelen er kinderen beneden?

Nu kun je aan de slag!  Bepaal eerst aan welke muur de televisie komt te hangen. Vervolgens kun je aan het schuiven gaan met de meubels en zie je meteen wat werkt en wat niet.

Wist je trouwens dat er heel veel leuke oplossingen zijn om de televisie te ‘verstoppen’? Je kan hem bijvoorbeeld net als ik heb gedaan, in een kast plaatsen. Of schilder de muur erachter zwart. Maak een mooie wand met lijsten om de tv heen als een soort compositie. Mogelijkheden genoeg!

Tip 3 | Breng kleur in je huis

Kan je huis wel wat kleur gebruiken? Voeg dan gekleurde accessoires als kussens, een poef of een mooi plaid toe. Of geef een muur een mooie kleur! Met verf of een fijn behangetje creëer je in een mum van tijd een groots effect. Het grafische behang van Ferm Living staat bovenaan mijn wishlist. Stoer met een gouden randje.

In mijn huis heb ik gekozen voor de kleur Moment van Histor, een lichte groentint, die prachtig combineert met wat hardere kleuren, zoals terra, geel en donkergroen.

Vind je schilderen of behangen teveel gedoe? Met een Ixxi aan de muur ben je nog sneller klaar voor dat wow-effect.

Tip 4 |  Stijlvol etaleren

Staat jouw collectie aan souvenirs, vaasjes, fotolijstjes en kaarsjes verspreid door de woonkamer? Niet doen! Dit oogt juist heel rommelig. Groepeer ze liever bij elkaar op een dressoir of een mooie wandplank, zoals bijvoorbeeld een mooi metalen wandrekje.

Tip 5 | Mix & match

Koop niet alles bij dezelfde woonwinkel. Daar wordt je huis heel saai van. Combineer liever verschillende stijlen en materialen bij elkaar. Bijvoorbeeld een oud kastje van de kringloopwinkel met daarop een moderne designlamp, een mooi designkussen in een stoel van Ikea of een rotan spiegel tegen een grafisch behang.

Zit je nu nog steeds met je handen in het haar? Neem dan contact op met mij! Ik help je op professionele wijze om de ruimte helemaal naar jouw wens in te richten en er een praktische, leefbare en sfeervolle ruimte van te maken.

Dit blogartikel maakte ik in samenwerking met Biano

5 Comments

 1. Ik wil mijn huis een opknapbeurt geven, zodat ik me thuis wat prettiger voel. Zo vind ik het een goed idee om de muren nieuw te behangen. Dit heeft inderdaad een groot effect. Ik ga even kijken wel behang ik mooi vind.

  Reply
 2. Witte muren zijn soms wel heel erg wit. Dan schep je met een kleur warmte en geborgenheid. Ik heb voor de hal behang met een Escher-motief op de kop getikt. Ik moest het wel door de professional laten aanbrengen, want zo goed passen en meten kan ik zelf niet. Zo’n hal heeft echt niemand.

  Reply
 3. Ik vind je tips voor het creëren van een thuis erg waardevol. Orde en warmte zijn voor dit doel mijn sleutelwoorden. Orde in je huis is orde in je hoofd. Ik krijg een warm gevoel van stoffen en hout. Met een mooi antiek meubelstuk leg je een heel knus accent.

  Reply
 4. Bedankt voor de leuke interieurinspiratie! Volgend jaar hopelijk wij ons droomhuis te laten ontwerpen door een architect. We zijn vast op zoek naar interieurstijlen en items die wij belangrijk vinden. Het is een slimme tip om na te denken over het gebruik van het huis. Wij hebben vaak vrienden over de vloer, dus een grote eettafel zou praktisch zijn, dat nemen we zeker mee!

  Reply
 5. Kleur aanbrengen in je interieur zorgt zeker voor sfeer. Toen wij ons huis lieten ontwerpen vonden we het lastig om keuzes te maken voor een interieur. We hebben toen veel verschillende materialen met elkaar vergeleken en een moodboard gemaakt. Zo kwamen we erachter wat we mooi vinden.

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *