Blog

LEKKER VARIËREN MET DANE

19 jun, 2021

Een stoere modulaire bank, die stond al jaren hoog op mijn wensenlijstje. Eentje die niet alleen mooi is, maar ook lekker zit. Hoewel de oude bank nog best mooi was, heb ik er eigenlijk nooit lekker op gezeten en kreeg ik er last van mijn rug op. Bovendien pastte hij niet meer zo goed bij ons verbouwde huis en was ik een beetje klaar met het chaiselongue-gedeelte. Na zeven jaar was het dus echt tijd dus voor een nieuwe!

modulaire bank

Sofacompany

De banken van het Deense Sofacompany vond ik al heel lang prachtig en adviseerde ik regelmatig aan mijn klanten. Een mooie en kwalitatief goede bank tegen een betaalbare prijs. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen die een dure bank niet aandurven. Superleuk dus dat ik nu met dit mooie merk mocht samenwerken voor mijn eigen huis! Op de site van Sofacompany had ik al een top drie gemaakt met mijn favoriete banken, waar ik graag even op wilde zitten in de showroom. Dit adviseer ik ook altijd aan mijn klanten; ga proefzitten, want een bank uitkiezen is zo persoonlijk. De looks zijn natuurlijk heel belangrijk, maar een bank moet uiteindelijk toch vooral lekker zitten. Fijn dat Sofacompany niet alleen online werkt, maar ook verschillende showrooms heeft in Nederland en België.

bank dane sofacompany

Dus midden in de lockdown maakte ik een afspraak in de showroom in Arnhem en gingen mijn man en ik gezellig een ochtendje proefzitten. Vanwege de coronamaatregelen, hadden we een half uur de tijd, maar gelukkig was de keuze was al snel gemaakt. We waren allebei gelijk verliefd op bank Dane. Deze stoere modulaire bank zat echt heerlijk en stond ook bovenaan in onze top drie. De bank heeft een  diepe zit, wat echt een must is, omdat we allebei lang zijn. En is wat steviger, wat ik vooral heel fijn vind en mijn rug ook. 

bank dane

De stof kiezen

Van Sofacompany had ik van tevoren al een stalenkit ontvangen wat de keuze voor de stof een stuk makkelijker maakt. Ideaal, want je kan uit wel 50 verschillende stoffen kiezen! Fijn om dat al bepaald te hebben. Via de stalenservice op de site bestel je eenvoudig een selectie van je favoriete stoffen en kun je ze thuis op je gemak voelen en testen. Dat scheelt weer keuzestress in de winkel.

Op Instagram had ik bank Dane al een paar keer voorbij zien komen in roestkleurig velvet. Prachtig! En ik adviseer heel vaak een gekleurde bank aan mijn klanten, maar zelf hou ik toch meer van een rustige kleur, zodat ik nog eens kan variëren met de kleuren op de muren en accessoires. Hoewel… een roze bank had ik ook heel tof gevonden, maar die kreeg ik er helaas niet door bij mijn man. Onze keuze viel uiteindelijk op de stof Talent Cool Grey, een stoere lichtgrijze stof waar je vlekken niet zo snel op ziet. Geen overbodige luxe met alle mannen in huis.

stalenservice
modulaire bank dane

Ik vond de showroom van Sofacompany in Arnhem trouwens echt een prachtige zaak! Aanrader als je een keer in Arnhem bent. Het ademt gewoon die fijne Deense sfeer, met hout, mooie stoffen en fantastische kleurencombinaties.

zithoek
grijze bank
houtkachel

Ontwerp je eigen bank 

Bank Dane is uit voorraad leverbaar in drie verschillende kleuren. Je kan ook zelf je bank ontwerpen en een andere stof kiezen. Dat is wat wij hebben gedaan. De levertijd duurt dan wel wat langer, maar dat hadden we er graag voor over. Tijd genoeg voor mij om de woonkamer opnieuw te schilderen, want de kleuren die erop zaten matchten niet met de nieuwe bank. Bovendien was het me een jaar na de verbouwing nog steeds niet naar de zin. Hoe mooi de kleuren ook waren, het was geen geheel met de keuken. Dus ik pakte de kwast en rollers en ging een heel weekend aan de slag! Met een hele lichte grijstint als basis (Gentle grey – Flexa Pure), een warme kaneelkleur (Lush savanna – Flexa Pure) achter de houtkachel, gecombineerd met blauw en mosgroen, klopt het kleurenpalet eindelijk. 

houtkachel
modulaire bank

Onze droombank 

Nadat alle muren waren voorzien van een nieuw kleurtje en de oude bank werd verkocht, waren we er helemaal klaar voor. Na iets meer dan twee maanden was het dan zover, de nieuwe bank werd bezorgd!

Niet alleen voor mij een feestje, maar helemaal voor de kinderen, want met de dozen werden gelijk hutten gemaakt en inmiddels worden ze gebruikt als decorstukken voor de groep 8 musical van mijn oudste zoon.

Stiekem vond ik het wel spannend of de bank echt zo mooi zou staan als ik in mijn hoofd had. Die zorgen waren gelukkig niet nodig, want het stond nog mooier dan ik had gehoopt! Echt een upgrade voor onze woonkamer en eindelijk klopt het plaatje wat ik ooit voor ogen had. De stof matchte prachtig met de strakke vormen van de bank en ook de dikke naden vind ik heel leuk. Echt een droombank!

 

detail bank

Een grijze bank stylen

De muur achter de bank was nog wel heel kaal. Een wandlamp is besteld, maar met lange levertijd, dus daar moeten we nog even op wachten. Tot die tijd ben ik al heel blij met de poster met een zelfde soort patroon als in het vloerkleed en de prent die mijn man uit Japan voor me meenam. De artwall wordt waarschijnlijk nog uitgebreid, maar dat moet bij mij altijd een beetje groeien.

Een grijze bank heeft natuurlijk wel wat kleur nodig met kussens en een mooi plaid in de kleuren uit het palet wat ik heb gekozen. Dit deed ik met de kussens die ik nog had, maar er staan nog wel een paar nieuwe op mijn verlanglijstje die ik eraan kan toevoegen. Maar ach, je moet nog wat te wensen overhouden he?  Een mooi klokje op de muur achter de houtkachel zou bijvoorbeeld ook heel tof zijn. Een nieuwe fauteuil is in ieder geval al onderweg, die echt fantastisch bij de bank gaat passen. En zo langzamerhand, valt alles op z’n plek.

 

sofacompany
rond vloerkleed
modulaire bank

Lekker variëren

 Wat ik zo leuk vind aan een modulaire bank, is dat je niet vast zit aan één bepaalde opstelling. Met mijn veranderdrift wel zo handig! Heerlijk om af en toe de boel weer eens om te gooien en het gevoel te hebben dat je een ander huis hebt. We hebben bewust gekozen voor een hocker aan de linkerkant, zodat het luchtig en open oogt. Bovendien zie je de houtkachel dan nog. Met een hoekelement aan beide kanten, zou het te massief worden. Voorlopig ben ik heel blij met hoe de bank nu staat, maar ik kan me ook voorstellen dat de hocker voor de houtkachel komt te staan of juist bij het raam lekker bij de verwarming in de winter. Mogelijkheden genoeg, dus ik kan me lekker uitleven!

Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Sofacompany. Een merk wat past bij mij en mijn stijl.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="2"]