Diy

IKEA HACK | HOOGSLAPER MET IVAR KASTJES

28 mei, 2020

Inmiddels slaapt onze jongste minime, Hidde alweer een jaar in zijn stoere hoogslaper die we maakten met de Ivar kastjes van Ikea. Voor kinderkamerstylist schreef ik er een tijdje geleden een gastblog over met een beschrijving hoe je zelf deze toffe Ikea hack kan maken. Omdat ik toch best wel trots ben op dit DIY project, vond ik dat ik ie ook een plekje op mijn eigen blog verdiende.

hoogslaper diy ikea hack ivar

Oplossing voor een kleine slaapkamer

Het idee voor dit bed onstond vanuit het probleem dat Hidde na zijn peuterbedje een groot bed moest en we erachter kwamen dat er toch wel heel weinig ruimte overbleef om te kunnen spelen, laat staan kleding en speelgoed opbergen. We hadden al van alles geprobeerd met kant en klare oplossingen, maar het was allemaal niet handig. Op Pinterest had ik meerdere keren een plaatje gepind met een fantastische op maat gemaakte hoogslaper. In een vergelijkbaar kamertje als die van Hidde. Je kent hem vast wel en het zal me niet verbazen als ie ook op één van jouw pinterestborden staat. 

hoogslaper inspiratie

Bron: Pinterest 

Ikea Ivar systeem

Maar om hem nou helemaal zelf te maken, zag ik niet zo zitten. Zo’n handige Harry ben ik nou ook weer niet helaas. Gelukkig was daar het Ivar systeem van Ikea! Wat kun je hier toch een hoop leuke dingen mee doen. Kijk maar eens bij Mirjam Hart voor de leukste Ikea Ivar hacks. De kastjes uit dit systeem waren perfect als basis voor de hoogslaper. We kochten er twee en maakten er met hout wat we op maat hebben laten zagen een ombouw omheen. De werkbeschrijving hiervan vind je in het gastblog voor kinderkamerstylist. 

ikea hack hoogslaper
ikea hack hoogslaper
kleine slaapkamer
ikea ivar kasten

 Qua styling heb ik al wel weer het een en ander veranderd. Zo heb ik bijvoorbeeld een groter wandrekje opgehangen voor meer ruimte bij het bed. Ik had nog een strook behang over die ik er nog bij geplakt heb. Eigenlijk zou ik het behang nog wel verder door willen trekken tot achter het bed. Maar ach, nog genoeg andere dingen in huis te doen. En hopelijk gaan we volgend jaar met de zolder aan de slag, zodat Hidde toch nog een grotere kamer kan krijgen. Want hoe leuk deze oplossing ook is, met dat steeds groter wordende lijf is iets meer ruimte toch ook wel fijn. Bombarderen we dit leuke kamertje gewoon als logeerkamer! 

diy bureautje
jongenskamer styling
ikea hack hoogslaper

Ook aan de slag?

Nu we deze zomer waarschijnlijk wat meer thuis zullen blijven, is deze Ikea hack misschien een leuk diy projectje voor dat ene kleine kamertje in huis. Ga je hem ook maken? Ik zou het heel leuk vinden als je het  deelt op instagram en mij daarin tagt. Benieuwd naar nog meer diy inspiratie? Een pegboard is bijvoorbeeld ook heel makkelijk zelf te maken.

1 Comment

 1. Hi

  Super mooi wat je heb gemaakt!
  Weet je van wie die pin van dat andere bed op pinterest is?

  Groetjes,

  Nanda

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="2"]