Binnenkijker

Elke dag een feestje om thuis te komen!

4 okt, 2019

Milou, de bewoonster van dit mooie nieuwbouwhuis in Enschede, ‘kende’ ik al een tijdje via Instagram. Prachtige foto’s met mooie gestylde hoekjes en veel bloemen zijn op haar mooie instagramfeed te zien. Ik was dus ook wel een beetje verbaasd toen ze me vroeg of ik met haar en haar man wilde meedenken over de kleuren en materialen voor hun nieuwe huis. Milou: “Ik vind het zelf ontzettend leuk om met interieur en styling bezig te zijn, maar voor ons nieuwe huis wil ik graag professioneel advies om een goede basis qua kleur en materiaal neer te zetten.”

Sfeer aanbrengen in een nieuwbouwwoning

Goed kunnen stylen is natuurlijk een kunst en dat kan Milou als de beste. Maar hoe maak je van een nieuwbouwwoning nou een sfeervol thuis? Dat is wel even een ander verhaal. Als de basis niet klopt, kun je nog zoveel leuke hoekjes stylen, maar je interieur is dan nog geen kloppend geheel.

In het voorjaar reed ik naar Enschede waar ik kennis maakte met het stel en hun toen nog kale nieuwbouwwoning bekeek. De indeling van de gecombineerde woon/eetkamer en keuken hadden ze redelijk helder. Tijdens de kennismaking heb ik ze nog wat tips gegeven en bespraken we de woonwensen. Milou houdt van pastel en af en toe een fel gekleurd accent. Tjal vindt de kleur Spiced Honey van Flexa prachtig. Maar ze wilden graag verrast worden, dus aan mij de taak om vooral out of the box te denken.

En dat is gelukt! Milou en Tjal waren tijdens de tussenpresentatie al zo enthousiast dat ze niet konden wachten om het plan uit te voeren. Ik begin altijd met een moodboard waarin sfeer, kleur en ideeën samenkomen tot een interieurconcept voor het nieuwe interieur.

Kleuradvies

Milou en Tjal zijn niet vies van een beetje kleur. Dat zie je duidelijk in het moodboard terug. Pastel roze met accenten als donkergroen, terra, en geel. Ze hadden zelf al een lichtgrijze gietvloer uitgekozen en ook de keuken was al besteld. Een witte L-keuken met lichtgrijs blad. Heel mooi, maar nog wel een beetje saai. Daar moesten we wat mee. Zelf zouden ze voor witte tegeltjes kiezen in de keuken, maar ik heb ze weten te overtuigen dat we iets met kleur moeten doen. Dat geeft zoveel sfeer aan een vrij standaard keuken. Tijdens mijn zoektocht naar dé perfecte tegel, ontdekte ik prachtige hexagon tegels in een oudroze kleur (niet te zien in het materialenplan). In combinatie met de terrakleur op de muur er tegenover echt een topcombinatie! Het is de eyecatcher van het huis geworden! Milou vond het zo mooi vertelde ze me, dat ze er maar naar bleef kijken en haar bed er wel neer wilde zetten.

Om ook aan Tjals wens tegemoet te komen, krijgt de zithoek een donkere oker tint, gecombineerd met donkergroen botanisch behang. Dit geeft een heel knus gevoel aan de zithoek en Milou en Tjal zitten er daarom ook heel graag. Om toch de rust te bewaren, is de muur waar de kast en de tv tegenaan staan wit gebleven (RAL9016). Door hier accessoires met kleur op te hangen of neer te zetten, verbind je de muur met de rest van de zithoek.

Alle kozijnen werden zwart (RAL 9004) geschilderd voor een stoer grafisch accent. Niet ieder huis is hiervoor geschikt, maar bij een nieuwbouwwoning als deze werkt het heel goed.

Materiaaladvies

Nieuwbouwwoningen bevatten vrij vaak alleen maar harde materialen. Zoals bijvoorbeeld een gietvloer of pvc-vloer, horizontale jalouzieën voor de ramen, stoelen van kunsstof of hout etc. Hierdoor gaat het enorm galmen, niet fijn om in te leven. Daarom adviseerde ik Milou en Tjal om ook zachte materialen te gebruiken. De openslaande deuren in de woonkeuken kregen daarom linnen(look) gordijnen. Ze hangen net iets op de grond voor een stoer en losjes effect.

Kies voor meubels van stof en leg een groot vloerkleed neer in de zithoek. Daarnaast kun je natuurlijk gebruik maken van akoestische panelen op de muur die je tegenwoordig in allerlei leuke toepassingen hebt. Bijvoorbeeld de wandpanelen van Dockfour, een kunstwerk van Muurmeesters, een mooi wandkleed of zelfs hele wanden van houten latjes. 

Een grote wens van het stel was horizontale jalouzieën. Ik heb gekozen voor matzwarte bamboe jalouzieën, omdat dit prachtig staat bij de zwarte kozijnen. De bamboe jalouzieën zijn heel mooi dun en doordat ze mat zijn, zie je er niet zo snel stof op. Best handig toch? Scheelt je een hoop werk.

Milou en Tjal hebben zelf het huis ingericht met de meubels die ze al hadden en een aantal nieuwe spullen. Hier heb ik in het advies rekening mee gehouden. De okergele stoel is bijvoorbeeld op mijn advies aangeschaft. Door deze okergele muurkleur terug te laten komen in een stoel in de woonkeuken, breng je de verschillende ruimtes met elkaar in verbinding.

Elke dag een feestje om thuis te komen

Wat een geweldig project was dit om te doen! Ik vond het een waar feestje en bewoonster Milou ook, want dit schreef ze me na afloop: “Door de kleuren en materialen die Jenny heeft geadviseerd is ons huis echt een thuis geworden. Bepaalde keuzes had ik nooit durven maken, omdat ik zelf toch vaak voor een veilige weg kies. Het is elke dag weer een feestje om thuis te komen.”

Advies voor jouw nieuwbouwwoning

Heb je ook een nieuwbouwwoning gekocht en weet je niet hoe je er een sfeervol thuis van moet maken? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag om jouw woonwensen in kaart te brengen en van jouw huis die sfeervolle plek te maken die je voor ogen hebt. Meer info over mogelijkheden en prijzen vind je hier.

Produktinformatie

Muurkleur eetkamer - IG PS-1064 / Karwei
Muurkleur woonkamer - IG PS-1132 / Karwei
Tegels keuken - Good vibes pink 14X16 MV1405 / Cottoceramix via Tegelhuys Ommen
Linnenlook inbetweens - Wiebe linnen / Fijngordijn
Bamboe jalouzieën - zwart / DIB zonwering
Behang - Palmleaves greenblue RB217 / Roomblush
Kleur kozijnen - 
RAL 9004 Signaalzwart zijdeglans lak
Gietvloer Betonlook met PU7750 en PU7320 toplak 'Evergreens morning flow' - Arturo

 

 

17 Comments

 1. Zó mooi geworden! Ik hou van deze kleuren 😍.

  Reply
  • Dankjewel! Ik ook!

   Reply
 2. Echt prachtig! Alles mooi!!! Complimenten!

  Reply
  • Dankjewel! Heel leuk om te horen.

   Reply
 3. Echt geweldig mooi geworden! Prachtige plaatjes.

  Reply
  • Dankjewel! Het allerleukste een project fotograferen.

   Reply
  • Prachtig!
   Mag ik vragen waar het tv meubel van is?

   Reply
 4. Wat mooi en gedurfd Jenny!

  Reply
  • Met dank aan deze leuke klant die het aandurfde! 😉

   Reply
   • Prachtig!

    Mag ik vragen waar het tv meubel van is?

 5. Ziet er prachtig uit! Waar zijn de salontafels gekocht?

  Reply
 6. Prachtig!

  Mag ik vragen waar het tv meubel van is?

  Reply
 7. Hi!
  Wat is de kleur van de keuken? De licht rose?
  Of zijn dat allrmaal tegels en lijkt het geverfd?

  Reply
 8. Wat leuk om eens binnen te kijken in dit huis! Ik ben ook erg fan van de kleurencombinatie die ze gebruikt heeft. Het is vrolijk maar niet te opvallend. Daarnaast vind ik de donkere raamdecoratie goed passen bij het geheel. Zelf ben ik ook aan het kijken voor zonwering en ga dit toevoegen aan mijn inspiratielijst!

  Reply
 9. Ik werd vrolijk van dit inrichtingsresultaat. Die tegelwand in de keuken is het voor mij helemaal. Dat holle geluid in de nieuwbouw hadden wij ook. Ik ben ook daarom een fan van stoffen en tapijt. In de voorkamer liggen zelfs ouderwetse tapijttegels.

  Reply
 10. Wat een prachtig ingericht huis. Ik ben vooral weg van de keuken. Mag ik vragen waar de keuken vandaan komt?

  Reply
 11. Super mooi! Wat is de kleur op de muur van de keuken?

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *