Interieur

DE STOERE TIENERKAMER VAN JOB

29 mrt, 2019

Omdat we sinds een half jaar een tiener in huis hebben en een hoogslaper in je kamer niet meer cool is volgens meneer, zag deze moeder haar kans schoon. Tijd voor een make-over van de kamer van Job tot stoere tienerkamer! In deze blog vertel ik je over hoe ik te werk ging, welke kleuren ik gebruikte, waar je alle produkten kunt shoppen en hoe ik mijn tiener betrok in het hele proces.

Hoogslaper eruit

Jobs kamer was eigenlijk nog best heel mooi vond ik met het legergroen en de gele accenten. En hoe tof de hoogslaper die er stond ook was, hij nam vrij veel ruimte in beslag. Veel plek om te spelen was er niet. Zo’n leuk tienerbed die je ook als bank kan gebruiken, met een grote opberglade eronder voor al het speelgoed leek mij veel handiger. Dus met pijn in m’n hart verkochten we de hoogslaper en bestelden we het nieuwe bed.

Moodboard

Voordat ik begon met de make-over, maakte ik eerst een moodboard. Zo ga ik tijdens het maken van mijn interieuradviezen ook altijd te werk. Het geeft je houvast bij het kiezen van de kleuren, meubels en materialen.

Noordpoolkamer

 Job wilde graag een noordpoolkamer. Nou ben ik niet zo van de themakamers, omdat je het niet zo gemakkelijk weer verandert naarmate je kind ouder wordt. Liever een wat neutralere basis met een aantal accessoires binnen het (in dit geval noordpool) thema. Als Job er dan weer klaar mee is, hoef ik alleen wat accessoires te vervangen. Omdat ik hem ook mee wilde laten beslissen hoe zijn kamer eruit zou komen te zien, mocht hij de kleur op de muur bepalen. Het werd de kleur Cadans van Histor. Best een heftig kleurtje. Ik had zelf voor een iets lichtere tint gekozen, maar ach het is zijn kamer en hij vond het prachtig. Ik vond het overigens best een flinke uitdaging, om samen met mijn bijna-puber die een duidelijke smaak heeft, tot een mooi geheel te komen, waar we allebei blij mee zijn. Mijn ultieme tip; betrek je kind er zoveel mogelijk bij, maar laat hem uit een beperkt aantal mogelijkheden kiezen. Dit deed ik bijvoorbeeld bij de keuze van de gordijen waarbij ik hem uit een aantal staaltjes liet kiezen die ik van Fijngordijn kreeg toegestuurd. Maar ook bij het tienerbed die in 2 kleuren verkrijgbaar is, wit of grijs.

Blauw met een vleugje terra

Job wilde het liefst alles blauw en wit, want ja, dat is noordpool. Maar omdat ik dat wel erg kil vond bij elkaar, voegde ik de kleur terrra toe. Volgens Job echt een poepkleur, maar toen het klaar was, vond ie het prachtig.

Nadat de muren, het plafond en de kozijnen geschilderd waren (wat een klus!) kon ik beginnen met het leukste deel, het inrichten! Boven zijn bed bevestigde ik de Bracket wandplank van Hay die ik nog had liggen, maar nergens mooi stond vanwege de mintgroene kleur. Ik gaf hem een likje lichtgrijze verf en hij past er perfect.  Een mooie plek voor de spulletjes die Job graag wil laten zien. Omdat het plankje net te hoog is voor een wekker, heb ik een klein wandkastje van Kwantum in de vorm van een berg (Job blij, want noordpool) opgehangen. In het moodboard had ik een ledlamp gebruikt in de vorm van een bliksemschicht, dus die moest er ook komen. Degene die ik op het oog had, vond ik wat prijzig, maar gelukkig kwam ik bij de Hema een budgetproof alternatief tegen in de vorm van een ster. Niet alleen mooi, maar ook handig als leeslampje. Als basisverlichting heb ik een Muuto E27 lamp opgehangen in de kleur Clay brown. Best een duur lampje, maar ik vind hem zo mooi, dat ik het er voor over had.

DIY bureau met steigerbuis en multiplex

Het bureau uit Jobs oude kamer, wat ik zelf had gemaakt van steigerbuizen en steigerplanken, wilde ik hergebruiken. Het steigerhout was niet zo praktisch, omdat het krom trekt en bovendien was ik daar ook wel klaar mee. Dus ik verving het blad en de planken door populieren multiplex wat ik op maat liet zagen bij de plaatselijke houthandel. Gaten erin zagen voor de steigerbuizen, even aflakken met matte blanke lak tegen verkleuring en het bureau is weer als nieuw.

Stijlvolle radiatorombouw

De lelijke radiator was een doorn in mijn oog, dus daar moest wat aan gebeuren. Omdat ik er zelf niet aan toe kwam, heb ik door een timmerman een ombouw laten maken van vuren latjes. Naar een idee van @sumeyya.ata via Instagram. Deze is natuurlijk vrij eenvoudig zelf te maken en omdat ik er zoveel vragen over kreeg deel ik snel een uitgebreide werkbeschrijving met je. Net een iets te lang verhaal om in deze blog te vertellen.

Stoere styling

Qua accessoires zocht ik naar stoere items die pasten in de sfeer die ik voor ogen had. Een zitzak was een grote wens van Job. Hoe leuk is deze terrakleurige variant van Wemaqe met een print van studio Jelien! Ideaal voor het lezen van Donald Duckjes en muziek luisteren. In de schuur stond nog een vintage tennisracket en rugbybal en ik kocht ik wat stoere opbergkratjes. Zowel het origineel van Ay Kasa als de variant van Hema. Ideaal voor speelgoed, tijdschriften en rommeltjes. Om aan het noordpoolthema tegemoet te komen, mocht Job het bergkussen uit de woonkamer hebben en kwam er een toffe noordpoolposter van de dames van Goedblauw. Het dekbedovertrek met luipaardprint zorgt net even voor een pittig accent.

Fijne gordijnen

En dan nu last but not least: de gordijnen! Voor veel mensen een sluitpost, maar niet voor mij. Ik koos de gordijnen al meteen in het begin uit samen met Job. Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot fan van de gordijnen van Fijngordijn. De prachtigste stoffen, de persoonlijke benadering van Ingrid, de prijs/kwaliteitverhouding en de fijne service maken, dat ik er graag gordijnen bestel.

De oude bruine gordijnen die er hingen, was ik meer dan zat en zouden ook te ver naar voren komen door de nieuwe radiatorombouw. Je ziet er nog net een stukje van op de voorsituatie-foto. Vouwgordijnen leek mij een mooie oplossing, omdat deze mooi boven de radiatorombouw zouden hangen en ze veel minder ruimte in beslag nemen. Ingrid van Fijngordijn stuurde me op basis van mijn moodboard een pakketje staaltjes toe en samen met Job maakte ik een keuze. Zo'n handige service! Het werd stof Mats 14, gevoerd met een 100% verduisterende stof.  Een stoere grijsblauwe stof die een beetje doet denken aan een mix tussen linnen en denim. Perfect bij de sfeer die ik voor ogen had.

Gordijnen als sfeermaker

Het is best lastig om op basis van een staaltje je keuze te bepalen. Maar door Ingrids professionele en persoonlijke advies had ik er vertrouwen in dat het goed zou komen. Toch vond ik het een beetje spannend toen er een paar weken later een grote doos werd bezorgd met daarin de nieuwe gordijnen. Mijn zenuwen waren niet nodig, want wat waren ze mooi! In het echt nog mooier dan ik had verwacht. Samen met mijn man hing ik de vouwgordijnen op met de bijgeleverde bevestigingshaakjes. Zelfs als je geen superklusser bent is, dit met z’n tweeën goed te doen.

Ik ben heel erg blij met het resultaat! De gordijnen hangen prachtig, zijn makkelijk te bedienen en staan prachtig bij de rest van de kamer. Wat een belangrijke sfeermaker zijn gordijnen toch! Nu pas is het echt af.

En ook Job is blij met zijn kamer. Hij zit nu veel meer op z’n kamer; chillen op de zitzak met een Donald Duckje, tekenen aan z’n bureautje of spelen op de grond met de lego. En ook Job is blij met zijn nieuwe kamer. ‘Ik had niet gedacht dat het zo mooi zou worden!’ riep hij blij toen het helemaal klaar was. Missie geslaagd dus!

Deze blogpost komt voort uit de fijne samenwerking met Fijngordijn. De vouwgordijnen heb ik gekregen.
Wil je nog meer weten over deze gordijnen? Lees dan even het gastblog wat ik eerder al schreef voor Fijngordijn.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *