Interieuradvies

BINNENKIJKEN

JAREN ’30 WONING in zwolle

19 nov, 2018

Dit interieuradvies maakte ik voor een jong gezin uit Zwolle met een prachtige jaren ’30 woning. Al 10 jaar lang hadden ze niks meer aan de inrichting van de woonkamer gedaan. Ze wilden het heel graag aanpakken, maar hadden geen idee hoe en waar ze moesten beginnen. Een mooie uitdaging voor mij om er een fris en modern familiehuis van te maken. Sla vooral niet de voor- en nafoto’s over aan het eind! πŸ˜‰

Interieurontwerp

Op basis van de wensen van de opdrachtgever maakte ik een moodboard waarin de moderne woonstijl centraal staat met een scandinavische touch. De gebruikte materialen zijn natuurlijk en stoer, zoals hout en staal, wat ik heb gecombineerd met warme elementen zoals een wollen vloerkleed, stoffen bank en linnen gordijnen.

Kleurenplan

Het kleurenpalet bestaat uit een betonlook muur vanΒ behangΒ over de hele lengte van de woonkamer, een vergrijsde groene muur voor de keuken en een lichte olie voor de originele visgraatvloer. Om het ontwerp wat meer pit te geven zijn de accentkleuren mosgroen, donkerbruin en zwart toegevoegd. De overige onderdelen van het interieuradvies zijn onder projecten terug te zien.

De realisatie van het interieuradvies

De bestaande vloer is origineel en werd opnieuw geschuurd en in de olie gezet. Er werd behangen en geschilderd, het maatwerk meubel werd geplaatst door de interieurbouwer, de verlichting werd gemonteerd en de gordijnen werden opgehangen. Nu kon het leukste deel beginnen; het inrichten en de afstyling om het echt helemaal af te maken. De meubels werden op basis van mijn advies zelf aangeschaft door de klant en voor de accessoires ben ik vervolgens samen met de klant gaan shoppen.

Maar voordat ik je de foto’s laat zien van het eindresultaat nog even een kleine terugblik naar de tekeningen. Leuk om te zien dat de realisatie naadloos aansluit op het interieurontwerp.

Eindresultaat

Omdat er niets leuker is om voor- en nafoto’s te zien, wil ik jullie deze ook niet onthouden. Wat een enorm verschil he? Van een donker huis met massieve meubels en barok behang, naar een licht en fris familiehuis.

Ik kijk samen met de klant met veel plezier op dit project terug en ben trots op het mooie eindresultaat. Quote van de bewoonster: ‘Elke ochtend geniet ik weer van al het moois als ik beneden kom.’ Een mooier compliment kan ik niet krijgen.

Verkoopinformatie

Bank – Montel
Fauteuil – Montel
Raambekleding – Fijngordijn
Verlichting keuken – Creative Cables
Vloerkleed – Brink en Campman
Hanglampen – Bol.com
Eettafel – Spinde Next
Eetkamerstoelen – Wehkamp
Maatwerk kussens eettafelbank – Heijman stoffering
Plaid – Karwei
Vloerlamp en plafondlamp – Tonone
Hanglamp naast TV – Normann Copenhagen
Wandlamp boven de bank – Muuto
Vaas – Kwantum
Bijzettafel zwart – Karwei
Bijzettafel groen – Ikea
Wandrekjes – Jysk
Fotolijsten – Desenio en Kwantum

22 Comments

 1. Jenny, je hebt jezelf overtroffen. Zo mooi! πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ

  Reply
  • Dankjewel! Wat een lieve woorden!

   Reply
  • Prachtig! Ik ben benieuwd waar de leren poef vandaan komt?

   Reply
  • Hoi, complimenten voor de mooie restyling. Welk vloerkleed van Brink en Campman is het?

   Reply
   • Mag ik vragen welke type vloer dit is en waar gekocht?

  • Mag ik vragen wie het maatwerk meubel gemaakt heeft? We zijn nog op zoek naar een goed adres voor een soortgelijk project bij ons thuis.

   Reply
   • Ik blijf kijken naar deze styling, heel mooi fris, licht, een fijne sfeer. Mag ik vragen waar de poef van is en welk betonlook behang er gebruikt is?

 2. Supermooi, fijn sfeertje! Hier zou ik wel kunnen wonen 😁
  Groetjes Greta

  Reply
  • Wat leuk om te horen! Ik ook wel trouwens πŸ˜‰

   Reply
 3. Het is echt schitterend geworden, dit hadden we echt nooit zelf kunnen doen. Nogmaals bedankt ook voor de hele fijne samenwerking. Het is elke dag een feestje om thuis te komen.

  Reply
 4. Hallo,
  Ik vroeg mij af waar het witte tv meubel vandaan komt?
  Groet, M

  Reply
  • Die is op maat gemaakt door een interieurbouwer waar ik mee samenwerk. Mocht je meer willen weten, stuur me dan even een mailtje.

   Reply
   • Ik ben ook benieuwd naar het tvmeubel. Wat is je mailadres?

   • Heel mooi!

    Welk behang heb je toegepast en welke kleur op de muur van de keuken?

 5. Hallo Jenny,

  Ik vind het echt een heel mooi resultaat geworden. Wat voor verf gebruik je voor de betonlook wand en voor de keuken?

  Groet,
  Margot

  Reply
  • Hallo,
   Ik vroeg me af wat de afmeting is van de planken van de visgraat vloer?

   Reply
 6. Ik zag dat het zwarte bijzettafeltje bij de karwei vandaan komt. Is hij nog te koop? Wanneer is deze foto gemaakt?

  Het tafeltje heeft een mooie vorm.

  Reply
 7. Ik kan hier uren blijven naar kijken. Het is werkelijk prachtig en inspirerend. In dit huis zou ik ook wel willen wonen πŸ™‚

  Reply
 8. Hallo Jenny,

  Ik ben benieuwd waar de maatwerk kast is gemaakt.
  Hoor het graag. πŸ™‚

  Groet, Rianne

  Reply
 9. Heel mooi! Waar komt het beton look behang vandaan?

  Reply
 10. Wauw! Echt tof! Vraagje… waar heb je de eetkamerbank en het doorlopende tv meubel laten maken?

  Reply
 11. Wauw! Het is echt super mooi geworden. Mag ik vragen wie het wandmeubel heeft gemaakt? Ik zou graag ook zoiets laten maken.

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Binnenkijker | Opbergruimte gevraagd - Huisgeluk - […] Benieuwd naar andere projecten die Huisgeluk heeft gerealiseerd? Bekijk dan ook eens dit mooie huis.Β  […]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *